Zorgproces gewaarborgd door serviceovereenkomst

 

In Meander Medisch Centrum rijden sinds 2013 de Amerikaanse Computer On Wheels (COW) van LogicalXL rond, waarvan het merendeel voorzien is van een medicatiebox. Na jarenlang gebruik zijn wij benieuwd naar de prestaties van de COWs en de ervaringen met de Logic-Care-Serviceovereenkomst.

 

Continuïteit zorgproces waarborgen

Patiënten worden bij Meander Medisch Centrum op eenpersoonskamers verpleegd. Om de verpleegkundigen te ondersteunen in hun werk  was de komst van verrijdbare computers een belangrijke voorwaarde. Daarom reed Ruud van Halsema, Field Service Engineer bij LogicalXL, in december 2013 het gloednieuwe ziekenhuis in Amersfoort binnen met een aantal kwalitatief hoogwaardige Computer On Wheels (COW). Hierdoor ging voor het ziekenhuis een lang gekoesterde wens in vervulling; de patiëntoverdracht aan bed.

Omdat een storing aan een COW forse gevolgen kan hebben voor de kwaliteit of continuïteit van het zorgproces heeft Meander  Medisch Centrum voor alle COWs een Logic-Care-Serviceovereenkomst afgesloten voor het jaarlijkse preventieve onderhoud, correctief onderhoud en eventuele storingen.

Tijdens het jaarlijkse periodieke onderhoud worden indien nodig de mechanische delen van de COW gesmeerd, voorgeschreven onderdelen vervangen, wordt een hygiëne inspectie en een technische reiniging uitgevoerd. Tevens wordt elke COW op 10 punten gecontroleerd aangaande veiligheid en prestaties.

Benieuwd naar wat Meander vindt van de prestaties van de COWs en Logic-Care-Serviceovereenkomst gaan we in gesprek met Wim Hazeleger, medewerker servicedesk.

 

Kwaliteit van de COWs

Wim Hazeleger is binnen Meander Medisch Centrum een van de eerste aanspreekpunten voor alle vragen van gebruikers van ICT-systemen binnen het ziekenhuis. Als hij de storing aan de COW niet zelf kan oplossen dan neemt hij contact op met de support-afdeling van LogicalXL. Wim is duidelijk enthousiast over de kwaliteit van de COWs en de samenwerking met LogicalXL. Over het algemeen ondervindt hij weinig storingen. “Zeker nu er in de loop der jaren een omschakeling van loodaccu’s naar Lithium Iron Phosphate accu’s heeft plaatsgevonden zijn er nauwelijks storingen. Het is kwalitatief een uitstekende COW waar verpleegkundigen graag mee werken”.

 

Responsetijden LogicalXL

“Mocht ik toch een storing hebben dan reageert LogicalXL altijd heel snel en accuraat. Ruud is onze vaste contactpersoon en kan vaak al direct telefonisch een advies geven. Is de storing toch niet telefonisch op te lossen dan is hij altijd binnen 48 uur bij ons ter plaatse. Regelmatig is dit zelfs al eerder en zien we hem dezelfde dag nog bij ons op locatie om de storing op te lossen.”

Op het moment van het interview is Ruud toevallig ook in Meander om een storing, die de middag ervoor gemeld was, op te lossen. Mooi om te zien hoe Wim en Ruud samen een goede band hebben opgebouwd in de loop der jaren. De relatie  is zelfs zo goed dat ze zelfs bekennen dat Ruud al eens een gordijnrail op een afdeling heeft vastgemaakt, omdat hij daar toch aanwezig was met zijn gereedschapskoffer.

 

Conclusie

Met een Logic-Care-Serviceovereenkomst worden storingen voorkomen. Mocht er zich toch een storing voordoen dan wordt deze direct door LogicalXL op waarde geschat en opgelost, zodat Meander Medisch Centrum kwalitatieve en veilige zorg kan blijven verlenen.

 

Meer weten

Bent u benieuwd hoe ook uw zorgprocessen gewaarborgd kunnen blijven? In alle opzichten denkt LogicalXL graag met u mee. Sinds 2006 maken wij zorgprocessen effectiever en waarborgen wij deze. Kijk voor meer informatie gerust rond op onze website, meld u aan voor onze inspirerende gratis kwartaal nieuwsbrieven of neem vrijblijvend contact met ons op. 

Als u meer wilt weten over hoe wij zorgprocessen waarborgen bij Meander Medisch Centrum dan kunnen wij zelfs een werkbezoek voor u regelen. Laat het ons weten.

 

Recente ontwikkelingen

Dankzij nieuwe technologieën en IoT-architectuur is het mogelijk om een COW-vloot op afstand te monitoren. Via het dashboard en e-mail alerts heeft u direct inzicht in de prestaties van de COW op de werkvloer. U ziet hoe het gesteld is met de toegangsbeveiliging, de accucapaciteit, de fitheid van de accu, hoe gebruikers de prestaties beïnvloeden en hoe een COW zich verhoudt tot de andere COWs. Deze realtime inzichten zorgen ervoor dat u tijdig preventieve acties kunt starten, zodat uitval wordt voorkomen en verpleegkundigen optimale zorgtijd aan patiënten blijven. Klik hier voor de video of neem contact met ons op. 

Copyright © 2015 LogicalXL B.V. | Sitemap