Beste ICT-project van het jaar 2016 in de zorg bij Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis introduceert als eerste ziekenhuis ter wereld kliniekbreed het MedEye medicatieveiligheidssysteem. Door de MedEye kunnen zorgverleners de medicijntoediening extra controleren.Met deze oplossing wil het ziekenhuis toe naar foutloze medicatietoediening. Deze bedside medicatie verificatie oplossing in het Deventer Ziekenhuis is mogelijk doordat de MedEye gemonteerd is op de medicatie COW van LogicalXL en geïntegreerd is met het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). 

 

Computable Award 2016 voor beste ICT-project in de Zorg

Het Deventer Ziekenhuis en MedEye hebben de Computable Award 2016 gewonnen. Het project voor betere medicatieveiligheid won in de categorie ICT-project van het jaar. De jury bestempelt de MedEye als baanbrekende innovatie in medicatieveiligheid. LogicalXL leverde 21 COW’s (mobiele medische werkplekken) aan het Deventer Ziekenhuis voor dit project.

 

Dankzij Computer On Wheels, type M48, meer tijd voor de patiënt

De COW’s van het Amerikaanse merk Capsa Rubbermaid zijn uitvoerig getest door het Deventer Ziekenhuis. Ook in de praktijk blijkt dat ze eenvoudig te bedienen zijn. Zo is de COW elektronisch in hoogte verstelbaar, praktisch ingericht en voorzien van medicatiecassettes. De mobiele en zeer stabiele Computer On Wheels met  ingebouwde computer bediening is zo gebruiksvriendelijk dat verpleegkundigen zich volledig op de zorg voor de patiënt kunnen concentreren. Zo stelt deze slimme COW onder andere de persoonlijke zit- en stahoogte van de diverse gebruikers automatisch in, geeft het duidelijk leesbare 7” touchscreen de verpleegkundige toegang tot diverse interne communicatiekanalen, rekenmachine en accu-indicator. Dankzij de externe USB-poorten is de eventueel benodigde randapparatuur eenvoudig aan te sluiten. Bovendien is de M48 comfortabel te verplaatsen dankzij de N-stride rijondersteuning, diverse verlichtingspunten en ergonomische handgrepen. Meer informatie over deze COW

 

Presentatie wereldwijde primeur; medicatieveiligheidssysteem

Internationale cijfers tonen aan dat er bij het toedienen van medicijnen bij één op de vijf patiënten iets mis gaat. Recent kunnen fouten met medicatie in ziekenhuizen voorkomen worden dankzij het innovatieve MedEye, een apparaat ter grootte van een kleine pc waarin een optische medicatiescanner zit. MedEye, de bedside medicatie verificatie oplossing, helpt verpleegkundigen automatisch alle medicatie te controleren en te registreren aan het ziekenhuisbed. Met deze oplossing kunnen ziekenhuizen toe naar foutloze medicatietoediening (closed-loop).

In het Deventer Ziekenhuis is MedEye gemonteerd op de medicatie COW van LogicalXL en geïntegreerd met het EPD.  Dit medicatieveiligheidssysteem is in Deventer uitvoerig getest op een verpleegafdeling met cardiologie-, gynaecologie- en urologiepatiënten en zo goed bevonden dat hij nu kliniekbreed wordt ingezet.

 

 

Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis biedt topklinische, persoonsgerichte zorg voor de inwoners van Salland e.o. Als opleider van nieuwe collega's zijn ze lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Om de kwaliteit van zorg op een nog hoger peil te brengen, volgt het Deventer Ziekenhuis de nieuwste ontwikkelingen, en doen ze toegepast wetenschappelijk onderzoek.

 

MedEye

MedEye biedt de oplossing die medicatiefouten in ziekenhuizen en andere zorginstellingen helpt te voorkomen. Dit Nederlandse bedrijf is opgericht om de medicatieveiligheid in ziekenhuizen en andere zorginstellingen te verbeteren. Mint Solutions ontwikkelt tools waarmee verpleegkundigen en artsen uitzonderlijke zorg aan patiënten kunnen verlenen. MedEye helpt medicatiefouten voorkomen door te garanderen dat patiënten de juiste medicatie op het juiste moment krijgen. Dat verbetert aantoonbaar de veiligheid en de kwaliteit en vermindert de kosten van de zorg. 

‘We zijn blij dat MedEye voor het eerst kliniekbreed in het Deventer Ziekenhuis is ingevoerd’, zegt Gauti Reynisson, medeoprichter en CEO van MedEye. ‘Als partner helpen we graag bij het verbeteren van de medicatieveiligheid door een oplossing te bieden die vermijdbare medicatiefouten kan tegengaan.’

 

LogicalXL; zorgt voor de beste MedEye werkplek

LogicalXL levert toepassingen en applicaties voor de gespecialiseerde zorg, zoals OK, IC, Spoedeisende Hulp en verpleeghuizen in binnen- en buitenland. Dergelijke omgevingen stellen specifieke eisen aan medische IT-apparatuur. LogicalXL levert als specialist op dit gebied apparatuur die voldoet aan eisen ten aanzien van hygiëne, elektrische veiligheid, continuïteit en gebruiksgemak zowel voor vaste medische werkplekken als mobiele medische werkplekken.

‘Bij LogicalXL vinden we dat door ons geleverde producten betrouwbaar moet zijn en in dienst moet staan van de gebruiker waardoor handelingen en processen worden vergemakkelijkt. Het gaat ons niet om ‘snel te scoren’, maar om het leveren van de beste totaaloplossing tegen een lage Total Cost of Ownership. LogicalXL staat voor logisch zaken doen met meerwaarde’ aldus Rob Jansen, directeur Sales & Marketing, bij LogicalXL.