Catharina-Ziekenhuis Eindhoven (CZE)

De vraag: alles in 1
Het Catharina-Ziekenhuis in Eindhoven (CZE) rondt deze zomer een ingrijpende renovatie van haar 35 jaar oude OK’s af. Jos Verbeek, projectleider medische voorzieningen: “Het was een intensief traject van zes jaar, waarbij een drietal pijlers voor ons leidend waren. We wilden én gehoor geven aan gebruikerswensen én het bouwen voor de toekomst én veiligheid behouden voor patiënten en personeel.” Volgens Verbeek kan CZE de komende 30 jaar weer overbruggen. “We leggen de kwaliteitslat hoog en hebben dus navenant onze keuzes gemaakt en geïnvesteerd.” Omdat elke OK anders is, is maatwerk, zeker bij renovaties, erg belangrijk. Verbeek: “LogicalXL levert en installeert de –gecertificeerde - Duitse S-CAPE medische PC’s en bleek de leverancier die kon voorzien in onze behoefte aan maatwerk.”

Het traject: hoogwaardige oplossingen
“In een OK komt alles in één kleine ruimte eigenlijk bij elkaar: medische kennis en kunde en techniek”, aldus Jos Verbeek. Op maar liefst twintig punten, die jaarlijks worden gevalideerd, moeten de OK’s voldoen aan alle gestelde eisen: elektrische veiligheid, hygiëne, medische gassen, stofdeeltjes, licht, explosiegevaar, Arbo, BHV, enzovoorts. Verbeek voegt toe: “We hebben gekozen voor het maatwerk van LogicalXL: medische PACS PC’s, die volledig (dus inclusief alle draden) en naadloos in de wand zijn weggewerkt, zodat we voldoen aan de eisen op het gebied van hygiëne en elektrische veiligheid. De uitblaasopening van de ventilatie van die PC’s blaast naar achteren uit, want er mag geen externe verstoring van de luchtcondities in de OK optreden. De beeldschermen zijn voorzien van veiligheidsglas en volledig ontspiegeld voor een optimaal zicht op de informatie.”

Het resultaat: digitale toekomst
Jos Verbeek: “Alles draait om communicatie. Tussen mensen, da’s logisch. Maar ook digitaal.” Het Catharina-Ziekenhuis koos dus voor meer dan de standaard: een patiëntveilige netwerkinfrastructuur via glasfibertechnologie. Tevens is het hele OK-complex uitgerust met een draadloos netwerk. In de OK’s zijn voorzieningen aangebracht die het mogelijk maken dat in de toekomst op een eenvoudige manier extra faciliteiten toe te voegen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van multimedia.

Copyright © 2015 LogicalXL B.V. | Sitemap