Leids Universitair Medische Centrum (LUMC)

bril aktie foto 1.JPG

De vraag: op maat
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Leiden heeft alle röntgenkasten in haar OK's vervangen door medische computers van LogicalXL. René Sloos van de afdeling Klinische Technologie: “In totaal zijn 21 OK's en 2 mobiele back-ups voorzien van S-Cape computers van LogicalXL. Het ziekenhuis ontwikkelt zich erg snel en dat was voor ons de reden om over te stappen op PACS. De keuze voor LogicalXL komt heel duidelijk voort uit hun vermogen om maatwerk te leveren. De maatvoering van diverse röntgenkasten in de OK's was verschillend en LogicalXL kan producten exact op maat leveren. Voor het LUMC betekent dit minimale verbouwingskosten en vooral zo min mogelijk verlies van kostbare operatietijd.”

Het traject: accuraat
René Sloos: “LogicalXL heeft tekeningen gemaakt op basis van onze wensen en eisen binnen de kritische omgeving waarin geopereerd wordt. Het was erg belangrijk dat de computers nauw aansloten bij de maatvoering van de huidige röntgenkasten. LogicalXL kon goed meedenken over de ziekenhuisomgeving en de patiëntveiligheid. In een OK-omgeving moeten bijvoorbeeld PACS computers geïsoleerd van bouwaarde worden opgehangen. LogicalXL trof daarom speciale voorzieningen na verwijdering van de röntgenkasten en plaatsing van de nieuwe apparatuur. Door de ombouw van twee OK's per dag kwam onze continuïteit niet in gevaar.”


Het resultaat: slagvaardig

Volgens Sloos is de organisatie door de samenwerking met LogicalXL zo min mogelijk belast. “In een periode van tien dagen hebben zij snel, adequaat en in de juiste volgorde een goede serie producten geplaatst. De voorbereiding van LogicalXL was dus goed. Na implementatie zijn we tegen een praktisch probleem aangelopen, dat LogicalXL serieus heeft onderzocht. Zij zijn snel en slagvaardig met oplossingen. Door de goede after sales is het project naar volle tevredenheid afgesloten.” 

Vervangen beeldschermen
Als gevolg van het vele aantal branduren waren in het najaar van 2016 een aantal beeldschermen aan vervanging toe. De vakkundige supportmedewerkers van LogicalXL hebben in een ochtend deze beeldschermen vervangen, zodat de operatiekamer weer snel beschikbaar was.

Copyright © 2015 LogicalXL B.V. | Sitemap