Nieuws

UMCG live met het nieuwe EPD

UMCG_logoHet Universitair Medisch Centrum Groningen is sinds 2 december 2017 live met het nieuwe EPD van Epic en 324 Computer On Wheels, waarvan er 204 zijn uitgevoerd met een medicatiebox. Door deze nieuwe werkmethode wordt het werk van de verpleegkundigen makkelijker zodat zij meer zorgtijd aan de patiënt kunnen geven. De eerste berichten uit Groningen zijn positief. 

 

Doelstelling

Het UMCG heeft als doelstelling te excelleren en innoveren in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding. Cruciaal daarvoor is het standaardiseren van de zorgprocessen en workflows in het ziekenhuis. Het nieuwe EPD zal de patiënt en de zorgprofessional optimaal faciliteren in alle facetten van het zorgtraject. De Computer On Wheels (COW) als flexibele werkplek is onmisbaar in dit geheel. De afgelopen maanden zijn de 324 COWs geleverd aan het UMCG. Hiervan worden er 204 ingezet als medicatieverdeelwagen bij de meditatierondes aan het bed.

 

Hybride oplossing M38e basisuitvoeringM38e RX medicatie

De LogicalXL COW, type M38, is ontworpen voor gebruik in de zorg. Omdat het UMCG kwalitatief hoogwaardige zorg biedt op basis van de nieuwste inzichten heeft ze gekozen voor de hybride oplossing van LogicalXL met COWs die als visitewagen dienen en COWs die voorzien zijn van de meest flexibele medicatiebox in de branche. Doordat de basisuitvoering COW in de toekomst stap voor stap is uit te breiden naar een COW met een uitgebreid medicatiesysteem heeft het UMCG maximale flexibiliteit in haar zorgprocessen en workflow. Hierdoor kunnen ze toekomstgerichte zorg blijven bieden aan haar patiënten. Wij van LogicalXL vertrouwen erop dat door deze nieuwe werkmethode het werk van de verpleegkundigen makkelijker wordt zodat zij meer zorgtijd aan de patiënt kunnen geven. 

 

UMCG_M38RX met Circadian accu's_accu op COW plaatsen.jpgInnovatief multifunctioneel energiesysteem

UMCG streeft naar een zo hoog mogelijk gebruik van de COW. Daarom was een van de eisen dat de COW voorzien moest zijn van een flexibel accusysteem. Dankzij de exclusieve partnerovereenkomst die LogicalXL met DCPower4C heeft is de COW voorzien van een innovatief energiesysteem. Dit systeem met universele verwisselbare accu’s is geschikt is voor PC’s, laptops, monitoren, infuuspalen, trolleys en COW’s bij zorginstellingen. Dankzij dit flexibele, multifunctionele en betrouwbare energiesysteem kan het UMCG 24/7 optimale zorgtijd verlenen aan haar patiënten tegen een aantrekkelijke Total Cost of Ownership.

 

Grootste aanbestedingsproject in de markt

Rob Jansen, directeur Sales & Marketing, is verheugd met dit project. “In de 11 jaar die LogicalXL bestaat is dit het grootste aanbestedingsproject voor COWs dat op de markt is gebracht. Met deze aanbesteding van het UMCG herkent momenteel 60% van de universitaire medische ziekenhuizen zich in het aanbod van LogicalXL”.

Youtube miniatuur-Timelapse UMCG LogicalXL COW.png

De aanbesteding ging uit van een levering van 250 COWs, al dan niet voorzien van een medicatiebox. Enkele weken na de eerste levering kwam er nog een na-order bij LogicalXL binnen. In totaal zijn er 324 COWs geleverd aan het UMCG in Groningen en de UMCG-vestiging voor revalidatie 'Beatrixoord' in Haren. Nadat in maart 2017 de opdracht gegund werd aan LogicalXL zijn de COWs gefabriceerd door Caspa in de USA en vervolgens verscheept met 7 zeecontainers naar LogicalXL in Doetinchem. In Doetinchem zijn de COWs geassembleerd volgens de wensen van het UMCG. Zo zijn er verwisselbare accu's op geplaatst en zijn er 204 COWs voorzien van een medicatiebox. Deze medicatiebox is volgens de wensen van de verschillende afdelingen afdelingsspecifiek met medicatielades en dividers ingericht. Benieuwd hoe dit in zijn werk ging? Bekijk dan de time-lapse.

 

 

 

Copyright © 2015 LogicalXL B.V. | Sitemap