• Home
  • Nieuws
  • Persbericht: LogicalXL wint aanbesteding UMCG

Nieuws

Persbericht: LogicalXL wint aanbesteding UMCG

UMCG_logo

De winnaar van de Europese aanbestedingsopdracht voor het leveren van 250 Computer On Wheels aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is gewonnen door LogicalXL.

Het UMCG is een van de grootste universitair medische centra in Nederland, met ruim 13.000 medewerkers ligt de focus op 'gezond en actief ouder worden'. Het UMCG heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en gaat eind dit jaar het Elektronische Patiëntendossier (EPD) van Epic invoeren.

Dit EPD ondersteunt het UMCG in haar doelstellingen om te excelleren en innoveren in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding. Aan de basis van dit nieuwe EPD staan de patiënt en de zorgprofessional die optimaal moeten worden gefaciliteerd in alle facetten van het zorgtraject. Cruciaal daarvoor is het standaardiseren van de zorgprocessen en workflows in het ziekenhuis. De Computer On Wheels (COW) als flexibele werkplek is onmisbaar in dit geheel. Naar verwachting worden de 250 COWs eind mei 2017 compleet gemonteerd en gebruiksklaar geleverd aan het UMCG.

 

LogicalXL_UMCG_hybride oplossing COW

Kwaliteit en betrouwbaarheid spelen belangrijke rol

Het UMCG hecht veel waarde aan een ervaren leverancier die kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare producten levert. Daarom dienden inschrijvers aan te tonen dat zij over een referentie beschikken waaraan zij op jaarbasis 100 stuks vergelijkbare COWs (standaard uitvoering of medicatie uitvoering) volledig gemonteerd en gebruiksklaar geleverd hebben. Daarnaast was een praktijktoets onderdeel van de beoordeling. In de praktijktoets zijn de COWs beoordeeld op onderhoud & reiniging, arbo & ergonomie en algemeen gebruiksgemak. De inschrijving van LogicalXL is beoordeeld als de Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding, waardoor de COW van LogicalXL als winnaar uit de bus gekomen.

 

Hybride oplossing

De LogicalXL COW, type M38, is ontworpen voor gebruik in de zorg en is inmiddels de 3e generatie van de Amerikaanse Capsa/Rubbermaid COW-familie. Omdat het UMCG kwalitatief hoogwaardige zorg biedt op basis van de nieuwste inzichten heeft ze gekozen voor de hybride oplossing van LogicalXL met COWs die als visitewagen dienen en COWs die voorzien zijn van de meest flexibele medicatiebox in de branche. Doordat de basisuitvoering COW in de toekomst stap voor stap is uit te breiden naar een COW met een uitgebreid medicatiesysteem heeft het UMCG maximale flexibiliteit in haar zorgprocessen en workflow. Hierdoor kunnen ze toekomstgerichte zorg blijven bieden aan haar patiënten.

LogicalXL_UMCG_energiesysteem accu 

Innovatief multifunctioneel energiesysteem

UMCG streeft naar een zo hoog mogelijk gebruik van de COW. Daarom was een van de eisen dat de COW voorzien moest zijn van een flexibel accusysteem. Dankzij de exclusieve partnerovereenkomst die LogicalXL met DCPower4C heeft is de COW voorzien van een innovatief Nederlands energiesysteem. Dit systeem met universele verwisselbare accu’s is geschikt is voor PC’s, laptops, monitoren, infuuspalen, trolleys en COW’s bij zorginstellingen. Dankzij dit flexibele, multifunctionele en betrouwbare energiesysteem kan het UMCG 24/7 optimale zorgtijd verlenen aan haar patiënten tegen een aantrekkelijke Total Cost of Ownership.

 

Grootste aanbestedingsproject in de markt

Rob Jansen, directeur Sales & Marketing, is verheugd met het contract. “In de 10 jaar die LogicalXL bestaat is dit het grootste aanbestedingsproject voor COWs dat op de markt is gebracht. Met deze aanbesteding van het UMCG herkent momenteel 60% van de universitaire medische ziekenhuizen zich in het aanbod van LogicalXL”.

 

Benieuwd wat wij voor uw zorginstelling kunnen betekenen? Bezoek dan onze stand op de Zorg & ICT 2017 en kom meer te weten over deze en andere zorginnovaties.

Copyright © 2015 LogicalXL B.V. | Sitemap