• Home
  • Nieuws
  • Persbericht medicatieveiligheidssysteem

Nieuws

Persbericht: presentatie wereldwijde primeur medicatieveiligheidssysteem

Internationale cijfers tonen aan dat er bij het toedienen van medicijnen bij één op de vijf patiënten iets mis gaat. Recent kunnen fouten met medicatie in ziekenhuizen voorkomen worden dankzij het innovatieve MedEye medicatieveiligheidssysteem. 

MedEye, dé bedside medicatie verificatie oplossing, helpt verpleegkundigen automatisch alle medicatie te controleren en te registreren aan het ziekenhuisbed. Dit is mogelijk doordat de MedEye gemonteerd is op de medicatie COW van LogicalXL en geïntegreerd is met het EPD. Met deze oplossing kunnen ziekenhuizen toe naar foutloze medicatietoediening (closed-loop). Dit medicatieveiligheidssysteem is in het Deventer Ziekenhuis uitvoerig getest op een verpleegafdeling met cardiologie-, gynaecologie- en urologiepatiënten en zo goed bevonden dat hij nu kliniekbreed wordt ingezet. Meer informatie omtrent dit project in het Deventer Ziekenhuis vindt u hier.

Tijdens de beurs Zorg & ICT 2016 zullen wij op onze stand (01.C085) de MedEye live demonstreren op de nieuwe Rubbermaid medicatie COW M48

 

Mint Solutions; uitvinder van MedEye

Mint Solutions biedt de oplossing die medicatiefouten in ziekenhuizen en andere zorginstellingen helpt te voorkomen. Dit Nederlandse bedrijf is opgericht om de medicatieveiligheid in ziekenhuizen en andere zorginstellingen te verbeteren. Mint Solutions ontwikkelt tools waarmee verpleegkundigen en artsen uitzonderlijke zorg aan patiënten kunnen verlenen. MedEye helpt medicatiefouten voorkomen door te garanderen dat patiënten de juiste medicatie op het juiste moment krijgen. Dat verbetert aantoonbaar de veiligheid en de kwaliteit en vermindert de kosten van de zorg. 

‘We zijn blij dat MedEye voor het eerst kliniekbreed in het Deventer Ziekenhuis is ingevoerd’, zegt Gauti Reynisson, medeoprichter en CEO van Mint Solutions. ‘Als partner helpen we graag bij het verbeteren van de medicatieveiligheid door een oplossing te bieden die vermijdbare medicatiefouten kan tegengaan.’

 

LogicalXL; zorgt voor de beste MedEye werkplek

LogicalXL levert toepassingen en applicaties voor de gespecialiseerde zorg, zoals OK, IC, Spoedeisende Hulp en verpleeghuizen in binnen- en buitenland. Dergelijke omgevingen stellen specifieke eisen aan medische IT-apparatuur. LogicalXL levert als specialist op dit gebied apparatuur die voldoet aan eisen ten aanzien van hygiëne, elektrische veiligheid, continuïteit en gebruiksgemak zowel voor vaste medische werkplekken als mobiele medische werkplekken.

‘Bij LogicalXL vinden we dat door ons geleverde producten betrouwbaar moet zijn en in dienst moet staan van de gebruiker waardoor handelingen en processen worden vergemakkelijkt. Het gaat ons niet om ‘snel te scoren’, maar om het leveren van de beste totaaloplossing tegen een lage Total Cost of Ownership. LogicalXL staat voor logisch zaken doen met meerwaarde’ aldus Rob Jansen, directeur Sales & Marketing, bij LogicalXL.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Xtreem Logische oplossingen, service, kwaliteit en besparingsmogelijkheden van LogicalXL? Of bent u benieuwd naar de medicatiecontrole van MedEye? Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen wij u op onze stand meer vertellen. U kunt LogicalXL en Mint Solutions tijdens de Zorg & ICT 2016 vinden op stand 01.C085. 

Kom tijdens de beurs Zorg & ICT 2016 naar de live demonstratie van dit medicatieveiligheidssysteem op onze stand 01.C085. Meld u hier kosteloos aan.

Copyright © 2015 LogicalXL B.V. | Sitemap