UMCG Groningen

De vraag: nieuwe hardware
Voor de binnen de afdeling ontwikkelde Carola anesthesie-datamanagementsystemen, die gebruikt worden in de Thorax-OK’s (waar onder andere open hart-operaties plaatsvinden) moest nieuwe hardware aangeschaft worden, aldus Chris Kloos, stafmedewerker Anesthesiologie. “We wilden af van alle losse componenten, dat leverde teveel storingen op.” Per minuut, of frequenter, wordt een scala aan patiëntwaarden en data verplicht gedocumenteerd. Het UMCG wilde een combinatie van medical tft-schermen met moderne medical pc’s.

Het traject: snel gevonden
Kloos en collega Fred de Geus, ontwikkelaar van de Carola software, vonden bij LogicalXL precies wat zij zochten: “Complete hoogwaardige en snelle hardware in een dichte aluminium behuizing. Strakke, moderne uitstraling. We waren het snel eens over de Penta medical pc’s en kozen voor de ‘touch’ versie met luidsprekertjes.”

UMCG OK-PDMS.JPGHet resultaat: duidelijk en compact
“We hebben nu een prachtige compacte set met een geweldige beeldkwaliteit en zijn af van onderdelen en losse verbindingen. De Penta, met afwasbaar toetsenbord en muis, zijn keurig aangebouwd aan een Siemens KION-anesthesiewerkstation. Dit vergde de nodige aandacht, want een klein nadeel van de 19’’ Penta uitvoering is dat deze bijna 15 kg weegt.”

Copyright © 2015 LogicalXL B.V. | Sitemap