Ziekenhuisgroep Twente, locatie Almelo

De vraag: optimaal gebruik
Ziekenhuisgroep Twente, locatie Almelo, renoveerde twee van de tien OK’s. Ivo van der Kleijn, projectleider Nieuwbouw: “In die twee orthopedische OK’s gebruikten we de lichtkasten nooit meer. We hebben ze dus vervangen door LogicalXL consoles waar PACS (Picture Archives Communication System) op draait.” Daarna waren de overige acht aan de beurt. De keuze voor de S-CAPE van LogicalXL was snel gemaakt: de ervaring was positief en de prijs/kwaliteitsverhouding goed.

Het traject: goede ervaringen
Ivo van der Kleijn: “Het totale renovatieproject duurde een half jaar. De consoles van LogicalXL zaten er in een paar dagen in. We hadden vooraf een ‘image’ (een soort digitaal model van de software) gemaakt en op één console getest. Na de montage werkte de software meteen goed op alle consoles. Het is een kwestie van goede voorbereiding: sparingen in de wand in de juiste afmeting en de medische aarding en de 230 v aanleggen.”

ZGT Hengelo en Almelo OK's.JPGHet resultaat: digitale OK
De OK is volgens Van der Kleijn totaal anders geworden, alles werkt nu digitaal. De medische computers van LogicalXL zijn een logisch onderdeel van een modern en strak totaalplaatje.

Copyright © 2015 LogicalXL B.V. | Sitemap